Glastuinbouw
In de glastuinbouw vinden nog veel emissies van nitraat en water plaats. De oorzaak hiervan ligt in de oplopende natriumgehaltes in het drainwater. Natrium is geen meststof en wordt beperkt door planten opgenomen. Bij hogere concentraties is het zelfs schadelijk voor de plant en groei. Daarom lozen telers dit drainwater met daarin grote hoeveelheden natrium.
In de afgelopen jaren heeft Water Future een monovalent selectief ontzoutingsysteem ontwikkeld. Hiermee kan het natriumgehalte in het drainwater stabiel gehouden worden. De goede werking is bewezen bij veel verschillende teelten zoals tomaten, komkommers, aardbeien, paprika, rozen en orchideeën. Ook het nitraat kan efficiënt teruggewonnen worden. Hierdoor kan nagenoeg nul emissie van water en stikstof worden gerealiseerd voor de glastuinbouw in 2023! Duurzaam is niet duur en brengt veel voordelen met zich mee.
Geïnteresseerd wat het u kan brengen? Plan geheel vrijblijvend een gesprek in.
Voordelen in uw sector
Systemen
Multimediafilter
Een Multimedia filter kan worden gebruikt als voorbehandeling (voorfiltratie) voor het monovalent selectief ontzoutingsysteem om zwevende vaste stoffen in proceswater te verminderen, zoals slib, klei, gruis, organisch materiaal, larven, zoöplankton, algen en andere micro-organismen. Dit type filter maakt gebruik van een vulling van drie lagen, bestaande uit antraciet, zand en gravel. Door deze voorfiltratie wordt de kwaliteit van het water verbeterd en kan het monovalent selectief ontzoutingsysteem veilig en effectief functioneren.
Nitraat-terugwinningssysteem
Voor het terugwinnen van nitraat uit afvalwater gebruiken we een Ion exchange resin systeem, ook wel bekend als het Nitraatterugwinningssysteem. In combinatie met het monovalent selectief ontzoutingsysteem kan dit leiden tot zero-emissie in de glastuinbouwkas. Door het terugwinnen van nitraat wordt het afvalwater efficiënter en duurzamer gereinigd, terwijl tegelijkertijd waardevolle nutriënten worden teruggewonnen voor gebruik in de glastuinbouw.