Technologie

Ontzouting

Elektrochemisch

Het principe van ElectroDialyse is gebaseerd op het gebruik van volledig dichte membranen met positieve ladingen (anion wisselaar membraan) en negatieve ladingen (kation wisselaar membraan).

Elektrostatisch

Bij deze techniek wordt gebruikt gemaakt van elektrostatische ontzouting (ook bekende als Capacitieve elektrodialyse) in plaats van de standaard elektrochemische ontzouting (beter bekend als Elektrodialyse).

Natrium verwijdering

WaterFuture en Ridder hebben samen hun natrium verwijdering systemen (resp. EcoGreen en NoNa+) in de glastuinbouw geïmplementeerd. De elektrostatische ontzoutingstechniek is gebaseerd op dichte, geladen membranen, waarbij door een elektrisch veld de monovalent ionen van de multivalente gescheiden worden.

Nitraat terugwinning

In de recente glastuinbouw ontwikkeling is aangetoond dat meer dan 90 % van de nitraat (en sulfaat) emissie teruggewonnen kan worden door het beperkte afvalwater door een nitraat selectieve resin kolom te laten stromen.

Water ontharding

De elektrostatische waterontharding is gebaseerd op de techniek Capacitieve Elektro Dialyse (CED).

Zuur-base regeneratie

WaterFuture en Ridder hebben samen hun natrium verwijdering systemen (resp. EcoGreen en NoNa+) in de glastuinbouw geïmplementeerd.